פורטל הידע לסגל האקדמי

חלוקה לקבוצות - 'תלמידים בוחרים קבוצה'

במדריך זה נלמד כיצד נוכל לחלק את הסטודנטים לקבוצות כדי שיוכלו להגיש מטלות ביחד.

תוכן עניינים

שלב 1

• ניכנס לסביבת הקורס באזור האישי ושם נלחץ על 'משתתפים' (נמצא בסרגל הקורס למעלה).
  • נפתח את חלון האפשרויות שנקרא "משתתפים ושיוך לתפקיד" ונלחץ על "קבוצות".
  • נגלול קצת למטה ונלחץ על כפתור "יצירת קבוצות אוטומטית", בלחיצה על כפתור זה נגיע להגדרות של הקבוצות שנרצה ליצור:
כללי:

תבנית שמות הקבוצות – נשנה את ה- @ ב-# כדי שהקבוצות יהיו ממוספרות.
יצירה אוטומטית מבוססת לפי חלוקה של – נבחר אם נרצה ליצור את הקבוצות לפי כמות הקבוצות או כמות החברים שבקבוצה.
כמות חברים או כמות קבוצות- בשדה זה נציין מספר של כמות החברים בקבוצה/כמות הקבוצות.
מסרים בקבוצה- מומלץ להשאיר 'לא'.

חברי הקבוצה:

בחירת חברי קבוצה עם תפקיד- נבחר ב"סטודנט".
בחירת חברים מאוסף הקבוצה- נשאיר "אין".
בחירת חברים מהקבוצה- נשאיר "אין" אלא אם כן יש לנו כמה קבוצות של סטודנטים בסביבת הקורס ואז נבחר את הקבוצה הרלוונטית לחילוק קבוצות.
הקצאת חברי הקבוצה- כאן נבחר באפשרות "ללא הקצאה" כדי שבהמשך נוכל לאפשר לסטודנטים לבחור את הקבוצה אליה הם רוצים להשתייך.

אוסף קבוצות:

אוסף קבוצות מתוך יצירה אוטומטית של קבוצות- נשנה לאפשרות "אוסף קבוצות חדש".
שם אוסף קבוצות- נרשום שם לאוסף קבוצות שאנחנו יוצרים (לדוגמא: קבוצות למטלה מסכמת).

שלב 2

בשלב זה נאפשר לסטודנטים להשתבץ לקבוצות.
לשם כך נוסיף לסביבת הקורס פעילות מסוג "תלמידים בוחרים קבוצה" ונגדיר את ההגדרות הבאות:

הגדרות כלליות:

שם הקבוצה– כאן נרשום לסטודנטים "בחירת קבוצות ל…."
תיאור- ניתן לכתוב מידע נוסף שתרצו לרשום לסטודנטים.

הגדרות שונות:

פרסום ותצוגת החלוקה לקבוצות- תוכלו לבחור אם להציג לכולם בחירת הסטודנטים, מומלץ לבחור "הצגת הבחירות לסטודנטים".
פרטיות הצגת התוצאות- כאן נבחר אם נרצה להציג לכולם את שמות הסטודנטים ומספר החברים בקבוצה, מומלץ לבחור "תצוגת שמות התלמידים ומספר החברים בכל קבוצה".
ניתן לעדכן את הבחירה- מומלץ להשאיר "לא".
תצוגת עמודת המשתמשים "ללא קבוצה"- נבחר כן או לא.
הגבלת מספר החברים בקבוצה- נבחר באפשרות "פעיל".
הגבלות כלליות- נרשום את מספר הסטודנטים המקסימלי המותר לקבוצה ונלחץ על "החל על כל הקבוצות".

קבוצות:

תחת הכותרת "קבוצות" מופיעות כל הקבוצות בקורס.
אוסף קבוצות מופיע בגופן מודגש, ולידו יש משולש קטן שמאפשר לפתוח אותו ולראות איזה קבוצות יש בו.
– נבחר בשם של אוסף הקבוצות שיצרנו בשלב הראשון ונלחץ על "הוספת אוסף הקבוצות".
  נוכל לראות שכל הקבוצות באוסף הצטרפו לרשימה ולידן בסוגריים מופיע מספר הסטודנטים המקסימלי המותר לקבוצה.

הגבלת בחירה לתקופת זמן הבאה:

בהגדרה זו נוכל לתזמן את תקופת הבחירה של הסטודנטים- לא חובה.

בסיום, נלחץ על כפתור "שמירת השינויים והצגתם".
כעת כל סטודנט שיכנס לפעילות יוכל לראות את רשימת הקבוצות ולבחור לאיזו הוא מצטרף.

שלב 3

בשלב האחרון ולאחר שכל הסטודנטים בחרו והשתבצו לקבוצה שלהם, נגדיר את אוסף הקבוצות שיצרנו לתיבת הגשה של המטלה במודל.

• ניכנס אל הגדרות המטלה שבה הסטודנטים צריכים להגיש בקבוצות.
  • נלחץ על "הגדרות הגשה בקבוצות" ונשנה את "הגשה בקבוצות" ל'כן'.
  • יש להיות חבר בקבוצה– נשאיר "כן".
  • זמין עבור קבוצות באוסף-קבוצות מסוים- נבחר בשם אוסף הקבוצות שיצרנו בשלב הראשון.
  • ולבסוף נלחץ על "שמירת שינויים והצגתם".

כעת נוכל לראות בטבלה המסכמת של תיבת ההגשה את הכמות קבוצות שצריכות להגיש, והסטודנטים יוכלו להגיש בקבוצות שלהם.